Förrätt: Fruktiga räkor i glas
Ingredienser
Portioner: 6
500 g räkor (med skal)
1 papaya
1 äpple
½ gurka
1 rödlök
lite rucolasallat eller mâchesallad
ev några dillvippor
DRESSING
3 msk olivolja
3 msk sweet chilisås
3 msk vinäger
Gör så här
Skala räkorna.
Skala alla grönsaker och frukter och skär i små tärningar.
Blanda alla ingredienser till dressingen.
Häll den över grönsaker, frukt och räkor.
Fördela alltsammans i portionsglas eller i små glas till förrättstallriken.
Garnera med salladsblad samt ev lite dillvippor.
Huvudrätt: Baconlindad fläskfile´ med cidersås
Ingredienser
Portioner: 4
Fläskfilé 500-600 gr
2 msk smör
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk hackad persilja
2 msk hackad purjolök
2 msk tomatpuré
2 krm timjan, salt o peppar
150 gr bacon
SÅS
2 dl äppelcider
1 köttbuljongtärning
2 dl vispgrädde
1-2 msk grönpeppar
Tillbehör
Ris o stekta tomater
Skär en skåra på längden i filen, rör smör o kryddor o fyll filen. Linda bacon om filen. Bryn filen först, lägg i form 200 grader i 20 minuter.
4 personer.
Dessert: Dessertwok
Ingredienser
Portioner: 8
½ dl riven kokos
2 bananer
2 kiwi
12 physalis
1 burk mango (i skivor, 425 g)
1 burk papaya (i skivor, 425 g)
50 g smör eller margarin
½ dl råsocker
½ dl ljus rom eller pressad citronsaft
Gör så här
Rosta kokosen i en torr, het wok eller stor stekpanna tills den fått fin färg. Lägg upp kokosen på ett fat så länge.
Skala och skär bananer och kiwi i bitar. Ta bort det papperslika höljet och halvera physalisen. Låt den konserverade frukten rinna av och skär den i mindre bitar.
Hetta upp matfettet utan att det tar färg. Rör i sockret. Lägg i all frukt och låt fräsa under försiktig omrörning i ca 3 minuter.
Häll över rommen eller citronsaften och strö över kokosen. Lägg frukten i skålar och servera med vaniljglass.